Goed raad is….

Onmisbaar! en niet duur!

Een gezonde laptop leeft langer ! Van harte welkom op de pagina met tips voor het gebruik van uw laptop.
Het is wellicht veel tekst maar gun uw laptop die 5 minuten! Voor de meeste gebruikers is hun laptop een belangrijk apparaat wat men graag in goede conditie houdt. In ons werk komen wij regelmatig verkeerd gebruik tegen wat overlast en kosten met zich meebrengt. De voornaamste verbeterpunten zetten we voor u op een rijtje. Let wel, de tips zijn gebaseerd op het gebruik van Windows 7.

Antvirus / Anti-Malware:
Goede bescherming is in deze tijd onmisbaar.
U doet immers uw bankzaken op de laptop, verder bevat het apparaat vaak privacygevoelige en voor u kostbare gegevens. Een veel gemaakte fout is het negeren van het verlopen van de virusscanner, laat dat u dus niet gebeuren. Er zijn veel virusscanners op de markt die u ongeveer 50 euro per jaar kosten, ons advies voor de thuisgebruiker is “Microsoft Security Essentials”. Deze scanner wordt door de softwaregigant Microsoft gratis aangeboden en functioneert uitstekend. Voordat u deze scanner download en installeert dient u de oude scanner te verwijderen en de computer opnieuw op te starten. Wij komen regelmatig tegen dat mensen 2 verschillende  virusscanners draaien en dit kan zelfs voor vastlopers van uw windows installatie zorgen! Naast virussen vormt Malware ook een veelvuldig probleem op pc’s, download en installeer hier tegen “Malware Bytes Antimalware”, dit is een passieve scanner die u regelmatig zelf dient te starten. Na het starten eerst updaten en daarna volledig scannen. Komt u hier niet uit stuurt u dan gerust een mail naar info@one-line.nl, wij mailen u dan gedetailleerde instructies.
Malware Bytes Antimalware: http://www.malwarebytes.org/mbam-download-exe.php
Microsoft Security Essentials: http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows/products/security-essentials

Updates:
Een  veelgestelde vraag is of al die updates wel nodig zijn, u wordt bijna dagelijks gevraagd voor het installeren van updates. In veel programma’s is dit niet heel relevant en kunt u dit gewoon uitschakelen. Twijfelt u of updates al dan niet belangrijk zijn stuur ons dan gewoon een mailtje of neem even telefonisch contact op.Ons advies is de volgende updates eigenlijk altijd wel te installeren. Dit is in het belang van uw veiligheid, deze updates dichten vaak “beveiligingslekken” die in de software ontstaan is.
Wel installeren:
Windows updates (controleer of dat ook automatisch gebeurd)
Adobe updates waaronder Flash en Adobe Reader.
Java updates

Browser:
Dit is niet zozeer een veiligheidstip maar meer een comfort suggestie. De browser is het programma waarmee u internetpagina’s bezoekt. Velen van u gebruiken standaard Internet Explorer wat op zich ook prima functioneert.
Het programma is helaas vrij log en langzaam. One-Line adviseert  u daarom indien mogelijk Google Chrome te gebruiken, komt u problemen tegen in het gebruik dan weet u ons  te vinden!

Nieuwe laptop opschonen:
Als u uw nieuwe laptop niet bij ons hebt aangeschaft dan hebt u deze waarschijnlijk voorgeïnstalleerd ontvangen met de standaard fabrieksinstallatie. Er staat dan veel software op die u wilt aansporen tot het aanschaffen van complete versies en andere uitgaven. Deze software is vaak helemaal niet nodig of nodeloos duur omdat er gratis equivalenten zijn. One-Line schoont laptops voor uitlevering standaard van dit soort software, wat de laptop sneller en overzichtelijker maakt. Veel gebruikers durven dit niet aan omdat men niet weet wat wel of niet op het systeem  moet blijven.  Dus: ook al komt een laptop niet bij ons vandaan in 1-2 uur arbeid optimaliseren wij het apparaat voor u. Dat doen we uiteraard niet voor niets maar de besparing die u maakt met het gebruik van gratis alternatieven en de compensatie van comfortabel werken maken een hoop goed!

 

Deze pagina is nog in ontwikkeling, binnenkort vindt u meer tips en adviezen mbt de onderstaande onderwerpen.
Wenst u op de hoogte te blijven van wijzigingen stuur dan een mail naar info@one-line.nl met als onderwerp “Gezonde Laptop”

Accu gebruik
Vervoer laptop
Installatie nieuwe programma’s
Onderhoud
Cloud opslag

Disclaimer:
De tips op deze pagina  zijn zorgvuldig afgewogen. Het zijn echter wel algemeenheden, wilt u persoonlijk advies of bent u onzeker over te maken beslissingen op dit gebied neemt u dan contact met ons op. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor eventueel in uw specifieke situatie nadelige gevolgen.